Novice


Novice

Spletna konferenca Rast produktivnosti v času post-covid gospodarskega okrevanja

Predstavitev Poročila o produktivnosti 2021
Četrtek, 20. januar 2022, med 10. in 12. uro

Prijava na konferenco
Prijava je obvezna, pred dogodkom pa boste prejeli povezavo za spremljanje konference.


Na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj smo v vlogi nacionalnega odbora za produktivnost pripravili tretje Poročilo o produktivnosti. 

Slovenija je leta 2020 v produktivnosti za povprečjem EU zaostajala bolj kot pred petnajstimi leti. Zakaj je tako, kaj se dogaja s produktivnostjo in konkurenčnostjo Slovenije, kakšen vpliv je imela korona kriza na poslovanje podjetij in zakaj je produktivnost tako pomembna? 

O vsem tem in predvsem o tem, kateri so ključni dejavniki za pospešitev produktivnosti, kaj o njih pravijo zadnji razpoložljivi podatki in kako uspešno v novo normalnost, bo govora na konferenci, ki bo potekala virtualno. 

Konferenco bodo otvorili direktorica UMAR mag. Maja Bednaš, dr. Jerneja Jug Jerše (Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji) ter urednik in soavtor Poročila o produktivnosti 2021 dr. Peter Wostner (UMAR). Sledila bo strokovna razprava priznanih strokovnjakinj dr. Polone Domadenik in dr. Tjaše Redek (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani), dr. Arjane Brezigar Masten (Banka Slovenije) ter Jasne Dominko Baloh (DOBA fakulteta).

Razpravo bo moderiral dr. Peter Wostner.

S klikom na povezavo Konferenca UMAR se lahko prijavite na konferenco Rast produktivnosti v času post-covid gospodarskega okrevanja. Prijava je obvezna, pred dogodkom pa boste prejeli povezavo za spremljanje konference.

Za pojasnila smo vam na razpolago na elektronskem naslovu gp.umar(at)gov.si ali pri Poloni Osrajnik (polona.osrajnik(at)gov.si, 030 451 939) ter Maticu Slapšaku (matic.slapsak(at)gov.si, 040 512 707).